Tweederde alleengeboren tweelingen wil contact met tweelingzus- of broer


Eind 2017 startte ik een onderzoek onder alleengeboren tweelingen door het laten invullen van een online enquête. Graag deel ik met jou de belangrijkste en opvallendste uitkomsten van dit onderzoek waaraan in totaal 32 mensen hebben meegewerkt. Sommige uitkomsten zullen je misschien verbazen. 

Jong en oud kan een alleengeboren tweeling zijn

Bijna de helft van de ondervraagde deelnemers (45%) is erachter gekomen dat hij of zij een alleengeboren tweeling is door een sessie of workshop zoals regressie, een opstelling of bezoek aan een medium. Ruim een op de drie (37%) heeft gehoord van (een van de) ouders dat ie een alleen geboren tweeling is. Meer dan 10% ‘weet’ het vanuit intuïtie en bij enkelen was een medische ingreep nodig om tot dit besef te komen. Overigens varieert de leeftijd van deelnemers sterk waarop ze het kwamen te weten, namelijk van 3-4 jaar tot in de zestig. 

Ruim een op de drie voelt zich alleen of eenzaam

Het leven zonder je ongeboren tweelinghelft heeft voor de grote meerderheid ingrijpende gevolgen. Ruim een op de drie ervaart regelmatig eenzaamheid en voelt zich alleen terwijl 18% de tweelinghelft erg mist. Een grote groep heeft het gevoel niet ten volle te leven, ervaart tweestrijd of voelt zich incompleet. Voor 6% heeft dit tevens rechtstreekse gevolgen op relatiegebied. Een even groot percentage houdt zich vaak bezig met de zin van het leven en de dood. Hiernaast geeft ruim 10% aan weinig of geen gevolgen te ervaren in hun leven zonder hun tweelingbroer of -zus.

Boosheid en heimwee steken de kop op

Alhoewel veel deelnemers aangeven weinig of geen moeite (meer) te hebben om te leven zonder hun tweelinghelft, vooral sinds ze contact onderhouden met hem of haar, vindt toch nog zo’n 30% het wel degelijk lastig, vooral op moeilijke momenten zoals bij grote spanningen en bepaalde familiegebeurtenissen. Een op de vijf ervaart deze lastige momenten zelfs dagelijks. Op de vraag hoe dit zich uit kwam opvallend vaak boosheid en heimwee naar boven. Ook het gemis aan verbinding en in de steek gelaten voelen worden genoemd. Ruim de helft heeft hierbij geen hulp gezocht waarbij opvalt dat een aantal zich er niet bewust van was dat je überhaupt hulp kan krijgen.

Contact zoeken met je ongeboren tweelinghelft

De grote meerderheid (65%) maakt op de een of andere manier contact met zijn/haar ongeboren tweelinghelft, de een via meditatie of soul matchmaking en de ander door ‘gewoon’ met hem of haar te praten. Een aantal deelnemers denkt sterk aan de tweelinghelft om contact te hebben of voelt hem of haar bij zich. Hieraan wil ik graag toevoegen dat er geen ‘goede’ of ‘slechte’ manier is om te communiceren met je tweelingbroer of -zus. Als je de intentie hebt contact te krijgen met je tweelinghelft, zal hij of zij er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Daar mag je op vertrouwen.

Een reünie met je ongeboren tweelinghelft

Die ene vraag die je jouw ongeboren tweelinghelft wil stellen

Een op de vijf is vooral nieuwsgierig naar de tweelinghelft (‘Hoe gaat het met jou?’, ‘Ben je een jongen of meisje?’, ‘Hoe zou je geheten hebben?’). Hetzelfde aantal mensen vraagt voor zichzelf af hoe het leven eruit zou zien met de tweelingbroer- of -zus (‘Hoe zou het samen zijn geweest?’). Maar liefst 27% wil graag weten waarom de tweelinghelft niet is geboren (‘Waarom kunnen we niet samen op aarde zijn?’, ‘Waarom was je tijd zo kort?’) terwijl een net zo grote groep geen vraag (meer) heeft, vaak omdat die vraag al is beantwoord.

Kennis en inspiratie delen

Al met al geeft dit onderzoek aan dat iedereen anders kan reageren op het alleen geboren zijn zonder je tweelinghelft. Nu ik een aardig beeld heb van wat er in alleengeboren tweelinghelften omgaat, ga ik blogs schrijven waarin ik mijn kennis, adviezen en praktische tips deel. Ook gaan mijn eigen tweelingzus Grace en ik een boek schrijven over alleen geboren tweelingen. Zij met een hemelse blik, ik met een aardse blik. Het is volgens ons tijd om mensen meer ervan bewust te maken dat ze wel degelijk contact kunnen onderhouden met hun tweelingzus of -broer en zelfs kunnen samenwerken.

Ook je broer of zus ontmoeten?

Zoals in de inleiding al gezegd, help ik mensen hiermee. Ik heb een methode ontwikkeld waarbij je op zintuiglijk niveau je tweelinghelft ontmoet op een hele bijzondere en liefdevolle plek. Dit levert een prachtige ervaring op waarbij al jouw vragen worden beantwoord en je nieuwe inzichten krijgt waar je echt iets mee kan. Je leest er meer over op https://soulmatchmaker.com/een-reunie-met-je-ongeboren-tweelinghelft/.

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs en boeken, laat dit dan even weten via het contactformulier of via mail.

Joyce Beckker
Soul MatchMaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *