Casus: Carla’s date met haar zielszoon

 

Nog voor haar 20e raakt Carla* onbedoeld zwanger. Het probleem groeit als zij de enige blijkt te zijn die haar zwangerschap erkent. Drie zwangerschapstesten en de verloskundige beweren namelijk het tegendeel. Carla gaat een eenzame en angstige periode tegemoet. De paniek slaat toe bij de gedachte dat ze helemaal alleen de bevalling moet doen. Maar dan wordt ze weer ongesteld.

Opnieuw een miskraam

Een jaar later krijgt ze opnieuw een miskraam. Met de verse vrucht komt tevens het (versteende) lijf van haar zielskind eruit van wie ze eerder afscheid heeft genomen. “Helemaal gaaf, maar zonder beentjes”, vertrouwt Carla me toe. We zijn inmiddels vele jaren verder als Carla besluit een date met haar zielskind te hebben waarmee ze antwoorden hoopt te krijgen op haar brandende vragen. 

Vragen stellen

Aan het begin van haar reis naar het Tussenstation (de kosmische ontmoetingsplek waar moeder en zielskind worden herenigd) formuleert Carla haar vragen aan haar zielskind. Ze wil onder meer weten waarom hij niet is geboren, waarom de zwangerschap zo is gelopen en hoe ze haar innerlijke kracht kan inzetten in het hier en nu.

Heldere lucht en kleuren

Carla vertelt later dat het Tussenstation gelijkenissen vertoont met het landschap in de film ‘What dreams may come’ waarin acteur Robin Williams als Chris Nielsen na zijn dood bij een verkeersongeluk belandt. “Heel erg schoon, met een heldere lucht en kleuren. Het benadert nog het meest alsof je bij een waterval staat, of als het geregend heeft en je meteen erna naar buiten gaat.”

In een rolstoel

Carla ontmoet hier allereerst haar mannelijke gids die ze al kent. Hij houdt zich wat op de achtergrond en wil al snel vertrekken. Maar omdat ze de ontmoeting met haar zielskind een beetje eng vindt, blijft hij toch. Vervolgens ziet ze een jongeman in de verte in een rolstoel naderen. Ze weet meteen dat hij degene is naar wie ze op zoek is omdat hij geen benen heeft. Ze schat hem op ruim 20 jaar. Dit is de leeftijd die hij nu zou hebben gehad als hij toen geboren was.

Niet krachtig genoeg

Ze gaan aan een tafel zitten. Deze staat aan de ene kant tegen een muur aan en aan de andere kant tegen een open hekje met vrij uitzicht op het landschap. Carla stelt haar vragen in gedachten. Haar zoon antwoordt dat hij niet geboren is omdat zijn moeder niet krachtig genoeg was om hem, een kind zonder benen, groot te brengen. Dat is zij volgens hem nog steeds niet.

Beter luisteren naar je intuïtie

Op de vraag waarom de zwangerschap zo is gelopen antwoordt de jongen dat hij een master in disguise was. En dat deze zwangerschap voor haar een krachttoer was, maar dat ze toch trouw aan zichzelf is gebleven. Hij adviseert zijn moeder om haar kracht in te zetten door beter te voelen en te luisteren naar haar intuïtie.

Kosmische hangplek

Omdat haar vragen vrij snel zijn beantwoord, laat de jongen in zijn rolstoel zijn moeder de omgeving zien. Carla ziet tijdens de rondleiding onder andere een voetbalveld, een plek waar haar zoon boeken schrijft en een soort hangplek waar hij met andere jongens zit. Carla omschrijft deze omgeving als ‘een soort openlucht barretje zoals op Hawaii’. Ze vraagt de aanwezige jongens of ze afwachten om geboren te worden. Ze hebben volgens haar wel geantwoord, maar ze heeft dit niet goed opgevangen.

Ongeduld kwijt

Na hun afscheid zwaait Carla’s gids haar weer uit. Ze krijgt van hem een gele roos mee die staat voor kracht en groei. Op haar terugreis krijgt ze het inzicht dat ze goed bezig is en dat ze altijd contact kan hebben met haar zielszoon. Ze mag vertrouwen op haar gevoel en leren liefde te ontvangen. Dit laatste mag volgens haar eerst betijen. Ze voelt wel dat ze haar haast en ongeduld om te presteren nu al kwijt is geraakt.

Terug op aarde

Eenmaal terug in het hier en nu noemt Carla het Tussenstation ‘een heerlijke plek om te zijn’. Aan de andere kant voelt het voor haar goed om weer op aarde te zijn. Ze concludeert: “Ik ben hier op aarde voor mezelf. Anderen mogen profijt hebben hiervan, maar ik mag zelf mijn weg hierin vinden. Het is net alsof ik in een rollenspel zit. Erg grappig om te doen. En ik mag erop vertrouwen dat het altijd goed komt.”

* Carla (gefingeerde naam) heeft toestemming gegeven voor publicatie van haar verhaal

Joyce Beckker

Wil jij ook antwoorden krijgen op al je vragen na een miskraam of abortus in het verleden?  Boek dan een date met je ongeboren zielskind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *