Je hoeft alleen maar in het gras te liggen

Onlangs begeleidde ik een vrouw vol schuldgevoel om haar abortus diepe connectie te leggen met haar ongeboren zielskind. Deze vraag krijg ik vaker. En steeds opnieuw blijkt het zielskind ‘in het complot’ te zitten en bewust voor deze ervaring gekozen te hebben. De belangrijkste boodschap van het zielskind was ditmaal ondubbelzinnig: “Ga lekker in het gras liggen en kijk naar de zon, want daar ben ik”.

Perfectionistisch zijn

Veel vrouwen zijn perfectionistisch, geldt dat ook voor jou? We zijn zo geneigd het perfect te willen doen in ons leven en het anderen helemaal naar de zin te maken. “Zit rechtop” en “Wat zullen de buren wel niet denken” werd jou misschien ook vroeger gezegd. We leerden dus toen al dat we ons best moesten doen om van een ander erkenning te krijgen. We zijn het gaan geloven met als gevolg dat we als volwassene de lat voor onszelf steeds hoger leggen. En wie weet, herhalen we deze boodschappen naar onze kinderen toe.

Ego viert feest

Als we zo letten op wat anderen van ons vinden en ons verantwoordelijk voelen voor het welzijn van anderen, leggen we de zwarte piet al snel bij onszelf. We ‘moeten’ van alles omdat we geloven dat we dan pas goed genoeg zijn. Het stemmetje in ons hoofd viert feest terwijl wij onszelf uitputten om maar aan deze overtuiging te voldoen. En ondertussen worden we er niet vrolijker op. Herkenbaar?

Kinderen zijn wijs

Ze zeggen weleens dat volwassenen wijzer zijn dan kinderen, maar dat is volgens mij een illusie. Neem onze zielskinderen (ongeboren of toekomstige kinderen). Zij kijken hier heel anders naar. Zij weten dat we pure liefde zijn en er alleen maar hoeven te zijn zonder onszelf te hoeven bewijzen voor wie dan ook. We zijn al goed genoeg zoals we zijn. En in die liefde voor onszelf ontstaat vanzelf de inspiratie te doen ‘wat je hier komt doen’.

Boodschap voor ons allemaal

Dus eigenlijk is de boodschap die van het zielskind doorkwam misschien wel een boodschap voor ons allemaal als we onszelf weer willen bewijzen voor een ander: “Ga lekker in het gras liggen en kijk naar de zon”. Daarom wilde ik ‘m graag met je delen. Mijn grasveld is nu te nat om op te liggen. Daarom zet ik nu een heerlijke Latte voor mezelf en geniet van het prachtige wolkendek vanachter mijn grote dakraam. Want ja, ook mijn zielskinderen vind ik daar.

Joyce Beckker, Soul MatchMaker

Share

Tweederde alleengeboren tweelingen wil contact met tweelingzus- of broer


Eind 2017 startte ik een onderzoek onder alleengeboren tweelingen door het laten invullen van een online enquête. Graag deel ik met jou de belangrijkste en opvallendste uitkomsten van dit onderzoek waaraan in totaal 32 mensen hebben meegewerkt. Sommige uitkomsten zullen je misschien verbazen.  “Tweederde alleengeboren tweelingen wil contact met tweelingzus- of broer” verder lezen

Share

Casus: Brenda’s Meet & Greet met haar ongeboren kind

Brenda* raakt onbedoeld zwanger. Haar partner vertrekt en Brenda overweegt een abortus. Ze besluit het kind te houden, maar krijgt alsnog een miskraam. Ze zit niet bij de pakken neer en stort zich op haar werk zonder te rouwen om haar partner en miskraam. Maanden later wil ze toch iets met haar ervaringen doen en verlangt ze naar contact met haar ongeboren kind (zielskind). “Casus: Brenda’s Meet & Greet met haar ongeboren kind” verder lezen

Share

Casus: Carla’s date met haar zielszoon

 

Nog voor haar 20e raakt Carla* onbedoeld zwanger. Het probleem groeit als zij de enige blijkt te zijn die haar zwangerschap erkent. Drie zwangerschapstesten en de verloskundige beweren namelijk het tegendeel. Carla gaat een eenzame en angstige periode tegemoet. De paniek slaat toe bij de gedachte dat ze helemaal alleen de bevalling moet doen. Maar dan wordt ze weer ongesteld. “Casus: Carla’s date met haar zielszoon” verder lezen

Share